Vinyl padlók

A Parador Vinyl és Solid Vinyl padlóit kizárólag csak minősített alapanyagok felhasználásával gyártja, káros lágyítóktól mentesen.

A Vinyl padló kopórétegének kialakításához poliuretánt használ, amely a padlóburkolat tulajdonságait; a kiemelkedő tartósságot, rugalmasságot és könnyű használhatóságot, magas szintre emeli. A megfelelő anyag, a nagy sűrűségű farostlemez (HDF) a fenntartható erdőgazdálkodás fennmaradását segíti elő. A padló lerakása rendkívül környezetbarát Parador Solid Vinyl a Comfort-Click-nek és a Parador Vinyl a SAFE-LOCK® profilnak köszönhetően egy laza és határozott mozdulattal, könnyedén összeilleszthető és rendkívüli biztos kötést ad.

A modern módszerek és professzionális gyártástechnológiák alkalmazásával csökkenthetővé vált a kopásálló réteg vastagsága (0,3-0,55 mm), így ugyanazon termékminőség alacsonyabb nyersanyag-felhasználásúvá válik. A környezetet indokolatlanul nem terhelni, az erőforrások megtakaríthatók.


A Parador Vinyl padlók esetében a mintázatra felhasznált fafajták a tölgy, a bükk, a dió és az alma, illetve a modern designt képviselő pala, beton, sivatag és homokkő hatás érhető el, kétféle méretben. A dekor papír szigorú keretek között zajló nyomtatása nehézfém pigmentek és mérgező anyagok nélkül, magas újrahasznosított papírtartalom mellett valósul meg.  

Mivel egyedi vízálló tulajdonságokkal rendelkezik a felületi bevonatnak köszönhetően, a Solid Vinyl padló a nedves helyiségben is kitűnően; a konyhába, fürdőszobába, de akár a zuhany alatt is alkalmazható. A padló melegsége a lábunk alatt (a laminált padlóhoz képest 2-3 fokkal magasabb hőmérsékletű) kíméli az ízületeket, csúszásmentessége biztonságot ad. Fázós lábúak most kivételesen előnyben!