A FAL, AMI VELED LÉLEGZIK

Az ember megmagyarázhatatlan módon kötődik a természethez: inspirálja, megóvja, és egyúttal be is fogadja. 
Egy láthatatlan kapcsolat, melyben az ember magára talál, és a gondolatok újra szárnyra kapnak.
Évezredek során hozzászoktunk, hogy lakóterünket gondosan elválasztjuk a környezettől, távolságot tartunk tőle.
Mi hiszünk abban, hogy a természetnek és az embernek szüksége van egymásra, és hogy az élet nem lehet pusztán luxus kérdése. A növények és a természet jótékony hatással vannak a lélekre, de a modern világ hátránya, hogy nem rendelkezik mindenki saját kerttel vagy terasszal, viszont kihasználatlan falfelülettel annál inkább. Mint tudjuk, egy növény nem csinál nyarat, de egy burjánzó növényfal annál inkább.

A zöldfal vagy vertikális kert, amely egy sűrű növénytakaró és bármilyen beltéri növényből összeállítható. Sokféle megjelenési formája létezik egyedi igényekre szabva. A függőleges növényfal, magas minőségű alapanyagokból készül és stabil szerkezetének köszönhetően bármely falfelülethez rögzíthető.

Kitűnő dekorációs megoldása lehet minden belső falfelületnek! 

AUTOMATA ÖNTÖZŐ -TÁPANYAG UTÁNPOTLÓ RENDSZERREL ELLÁTOTT ZÖLDFAL

A élő- lélegző növényfal szerkezete, precízen kialakított, egymásra épülő elemei bármekkora falfelületre rakható. (minimum 60 cm széles)

Egy sorkaspó box szélessége 57 cm, mélysége 18 cm valamint a magassága 18 cm.

A beültetett növények a tápanyagot alulról kapják, ami a növények számára optimális, mert így éppen annyi mennyiségű vízhez jutnak hozzá, amennyire ténylegesen szükségük van, megteremtve ezzel a megfelelő körülményeket.

A növények túl öntözése szinte lehetetlen, mert minden növény sor végén egy vízszintmérő került kialakításra, melynek segítségével könnyen nyomon követhető a szerkezetben tárolt víz mennyisége.

A rendszer nagy előnye, a víztárolási képesség, növényfajtától és a helység hőmérsékletétől viszonyaitól függően akár 3-4 hétig is képes vizet tárolni a növényzet alatt.

A szerkezet további előnye hogy a drága és időigényes csepegtető rendszert nem kell kiépíteni és nem kell karbantartani ezáltal gondozásmentes, hosszantartó használatot biztosít.

Termék típus: Zöldfal
Magasság: Bármekkora falfelületre
Szélesség: Bármekkora falfelületre
Mélység: 18 cm

A vertikális kert előnyei:

- a rendszer képes hosszú időn át vizet tárolni
- a növények alulról, gyökerük felől jutnak vízhez és tápanyaghoz, amely egészségesebb, mint a felső betáplálás
-* nem igényel elektromos áramot
- nem kell csepegtető rendszert kiépíteni
- 3-5 hetente kell feltölteni vízzel (mérettől és helyiség adottságaitól függően)
- magas minőségű anyagból készült szerkezet
- gyorsan egyszerűen telepíthető
- szinte minden lakó- és intézményi helyiségbe beépíthető
- minimum 60 cm fal szélességtől bármilyen méretben kiépíthető rendszer
- a rendszer lehetővé teszi, hogy a növényeket tároló cserepeket könnyedén cserélni tudjuk.

Zöldfalak jótékony hatásai:

Javítják a levegő minőségét, optimalizálják a beltéri viszonyokat (oxigént termel, valamint megköti a szálló port). Életünk jelentős részét otthonunkban és munkahelyünkön töltjük, a zárt épületek levegője azonban számos láthatatlan káros összetevőt rejteget. A legismertebbek közé a formaldehid és a benzol tartozik. Ma már azonban bizonyított tény, hogy a növények fotoszintézisük során nemcsak szén-dioxidot, hanem az előbb említett káros anyagokat is képesek felvenni a levegőből. Ezáltal pedig az egyik leghatékonyabb természetes levegőtisztítónak minősülnek. Stresszcsökkentő, illetve nyugtató hatásuk sem elhanyagolható, egyfajta komfort érzetet keltenek bennünk, amely bizonyítottan növeli teljesítőképességünket.

Kiknek ajánljuk:

  • irodaházaknak
  • éttermeknek, kávézóknak (vendéglátó egységeknek)
  • magán-, illetve társasházaknak
  • szállodáknak, hoteleknek, hosteleknek
  • intézményeknek